Çene atrofisi tedavisine hazırlık cerrahi anatomi kursu
GENEL BİLGİ
Ne zaman: 18 Kasım 2023 Cumartesi ve 19 Kasım Pazar Nerede: Palazzo Trecchi, Cremona Bilimsel Direktör: Dr. Francesco Grecchi Fakülte: Dr. Ramon Boninsegna, Dr. Luca Ortensi, Dr. Massimo Pasi, Dr. Amedeo Zirilli
Katılım en fazla 24 tıp uzmanı veya çene-yüz uzmanı, diş hekimi ve ağız cerrahı, plastik cerrah ve KBB cerrahına ayrılmıştır ve kursun tamamına aktif katılım, katılım sertifikası, ECM kredisi, tek kullanımlık kit hakkı verir, 18 Kasım Cumartesi günü akşam yemeği, 19 Kasım Pazar günü öğle yemeği ve 4 yıldızlı otelde kahvaltı ile geceleme.
Kurs ilk 24 katılımcıya açıktır ve katılım ücretinin alınmasıyla kayıt tamamlanmış sayılır (banka havale tarihi geçerli olacaktır)
Kursa katılım bedeli 1500 € + KDV'dir.
Kursa katılım ücreti 35 yaşın altındaki tüm dişhekimleri için 800 € + KDV'ye düşürülmüştür.
Kayıt olmak için www.trattoblu.comweb sitesinde “Dersler” bölümünde yer alan kayıt formunu eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir.
DERSİN SUNUMU
Çenelerdeki kemik atrofisi durumları, geleneksel implantolojiyi engelleyen çok sık görülen bir durumdur ve bunun sonucunda önemli sonuçlar doğurur. Bazı durumlarda bu, travma, neoplazmlar veya malformasyonlardan kaynaklanan gerçek bir patolojik durumdur ancak çok daha sıklıkla kendimizi dişsiz alveolar kemiğin öngörülemeyen, doğal olmayan, hızlandırılmış ve yıkıcı bir süreciyle karşı karşıya buluruz ve buna hemen hemen her zaman önemli işlev bozuklukları eşlik eder. Her durumda, özellikle total dişsizlikten bahsediyorsak, olay ciddi estetik sorunlara ve aynı derecede ciddi fonksiyonel sorunlara neden olur. Uzun yıllar boyunca uzmanların dikkati, dişsiz çenelerde yerleşen dejeneratif süreçlere, yeniden aşılanan kemiğin kalitesini ve miktarını iyileştirerek kesin olarak karşı koyabilecekleri inancıyla giderek daha aşırı ve karmaşık rekonstrüktif tekniklere odaklanmıştır.
Gerçeğin beklentilerden daha az olumlu olduğu kanıtlandı; özellikle de "dejeneratif" atrofi olarak adlandırılan ve görünür bir neden veremediğimiz vakalarla uğraştığımızda, nakillerin uzun vadeli sonuçlarının beklenenden çok daha az olumlu olduğu ortaya çıktı. . Günümüzde literatür ve klinik deneyimler bizi daha dikkatli ve konservatif seçimlere yönlendirmekte, zaman zaman daha az invazif ve daha etkili tedavileri maliyet-fayda oranında tercih etmektedir. Başarısızlığın nedenlerini bilmek temeldir ve gelecekteki olası iyileştirmeler için başlangıç noktasıdır ve son 20 yılda olduğu gibi bugün ele almadığımız şeyler bizim için bir düşünme nedeni olmalıdır. Bu düşüncelerden, bize eşlik eden, bizi heyecanlandıran ve bazen hayal kırıklığına uğratan tüm tekniklerin dürüst ve şeffaf bir şekilde gözden geçirilmesiyle birlikte sağlam anatomik-cerrahi temelleri içeren bir eğitim kursu fikri doğdu. Geçerli olanı kurtarmak veya güncel değeri olmayanı değiştirmek için büyük vaka çalışmalarının sonuçları dikkatle ve şeffaflıkla incelenecek ve tartışılacak, çene atrofisi tedavisinde teknolojinin bize her gün sağladığı ilerlemeden en iyi şekilde yararlanılacaktır. Genel öğretim kısmı laboratuvardaki diseksiyon gününe hazırlık niteliğinde olacaktır.